Ciorba cu dovlecel

de Rocsi in Ciorbe, 18 Iul 2010 | 8463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei nu prea mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • 2-3 cartofi noi  mari
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • ulei
  • piper
  • sare
  •  1 lingurita boia de ardei dulce
  • 200 gr smantana
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu dovlecel:

Mai intai pregatim toate legumele.

dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari.

cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi.

ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.

morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.

ardeiul galben se taie patratele.

patrunjelul  si mararul se spala  si se toaca tot marunt.

intr-o oala cam de 4-5 litri ,se pun 2-3 linguri de ulei.

cand acesta s-a incins se pune dovlecelul ,cartofii si ceapa putin la inmuiat.

apoi peste se pune apa cat sa acopere destul de bine legumele.

lasam sa inceapa sa fiarba ciorba,iar apoi turnam si morcovul si ardeiul.

lasam sa fiarba la foc  potrivit.

cand sunt aproape fierte legumele se pune sare,piper si boia de ardei dulce dar si verdeata.

mai dam un clocot  adaugam borsul in functie de cat de acru il vrem si smantana.

mai dam cateva fierturi si gata ciorba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

19.07.2010, 11:08

multumesc nadina si ana

Bucataras Medi 1

20.07.2010, 11:10

foarte buna................

Rocsi 1

20.07.2010, 11:36

pup medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu bors